Om Frihetsfika

Frihetsfika har stängt. Kontakta oss om du har några frågor.

Bakgrund

Fackförbundet Livs har i flera månader trakasserat det lilla bageriet Ingeborgs i Linköping. Det började med ett klagomål mot bageriets tidigare ägare. Trots att de nya ägarna förbättrade situationen och deras enda anställd var nöjd valde Livs att inleda en konflikt.

Först satte man företaget i blockad och stoppade leveranser av råvaror. Efter att man tvingat Ingeborgs att skriva på kollektivavtal stämde man företaget på 650 000 kr, varav facket självt vill ha 250 000 kr. Ingeborgs har ingen chans att betala ett sådant belopp – det är dubbelt så mycket som hela omsättningen på ett år. Företaget går i dagsläget så dåligt att det inte ens råd att betala ut löner till ägarna.

Facket är ute efter att knäcka ett litet företag och driva det i konkurs, för att det hade mage att inte omedelbart lyda fackets order. Genom att prenumerera på Frihetsfika hjälper vi istället Ingeborgs att bygga upp sin verksamhet. Och vi skickar en signal till facket att vi inte accepterar deras mobbning av små företag.

Så funkar det

Ditt företag prenumererar per månad och får leverans av fika till kontoret en gång i veckan. Priset beror på hur många som ska ha fika, ca 80 kr per person och vecka.

Klicka här för att anmäla intresse!

Just nu levererar vi bara till Stockholm, men hör av dig om du vill ha fika till ett företag någon annanstans! Om det finns intresse vill vi gärna expandera verksamheten.

Pressklipp

Corren: Företagare köper kakor för Ingeborgs

Nyheter Idag: Han tar till marknadskrafter i kriget mot Livsmedelsarbetareförbundet – Här är frihetsfika.se

Vilka är vi?

Frihetsfika är ett projekt från gruppen som driver den libertarianska nyhetstjänsten bubb.la. Här kan du lyssna på inslag om Ingeborgs från vår radiokanal:

Mer bakgrund om Ingeborgs-fallet

Corren: “Vi har fler kunder än vanligt”

Corren: Moderatförening stöttar bagare i blockad

Corren: Catarina Kärkiäinen: Sluta trakassera Ingeborgs bageri!

Rebecca Wiedmo Uvell: Med ett schysst järnrör

Rebecca Wiedmo Uvell: De ringde från okända nummer

Rebecca Wiedmo Uvell: Maila med fienden

Rebecca Wiedmo Uvell: Rond 2

Rebecca Wiedmo Uvell: Rond 3 – hur man dribblar bort sig helt

Västerviks Tidning: Bageribödlarna – akt II

Nyheter Idag: Den anställde på Ingeborgs Bageri fick nytt jobb – Ändå kräver facket 650 000 kronor

Nyheter Idag: Därför stannar jag hemma på första maj

Nyheter Idag: Fackets konflikt med Ingeborgs Bageri (YouTube)

×

privacy policy.

Your email will never be shared with a third party. We'll only use it to notify you of our launch and of special events taking place in your city. You'll have the opportunity to unsubscribe at any time, immediately, once you receive your first email.